Akerblomman.se

Populära husdjur i svenska hem

I Sverige är det väldigt populärt att berika sitt hem med någon form av husdjur. Man räknar faktiskt med att var tredje hem äger ett husdjur av något slag. Ett husdjur kan tillföra mycket oavsett vem ägaren är. Människor i alla åldrar mår bra av att vistas tillsammans med djur. Djuren kan till exempel gör att människor känner sig mindre ensamma, mer älskade och göra att stressnivån sjunker.

Antingen kan man skaffa husdjur för sällskap, då är det vanligt med till exempel en katt. Eller så skaffar man husdjur som en del av en hobby och livsstil, då är det vanligare att köpa en hund.

Dessa två är även exempel på två av de allra vanligaste husdjuren i svenska hem. Andra husdjur som är vanligt förekommande är olika varianter av gnagare så som kanin, marsvin och hamster.

De olika typerna av husdjur kräver väldigt olika mycket. En hund är som tidigare nämnt närmast en livsstil som kräver mycket tid och engagemang med dagliga promenader och gos. En katt är mer självständig och kräver mindre både när det kommer till tid och pengar.

Innan man köper sig ett husdjur är det bra att ta en rejäl funderare över varför man egentligen vill ha ett husdjur och vad man vill ha den till. Hur mycket tid man är beredd att lägga och hur mycket pengar man är beredd att det får kosta. Med en hund blir man dessutom mer låst då en hund inte klarar sig ensamma några längre stunder och kan ibland vara svår att ta med sig beroende på vad man ska iväg på. En hamster däremot sover mestadels på dagen och det är därför inga problem att åka iväg på egna aktiviteter under dagen.

dreo