Akerblomman.se

Hästlivet – en härlig, men dyr investering

Att leva i en vardag med hästar är en livsstil och det är en boost för ditt välmående. Vissa väljer att utöva hästsporten utan att köpa en egen häst, medan andra väljer att investera i en. Det sistnämnda ger en ännu närmare samhörighet med hästen, men det kostar också en stor slant.

Att rida kostar pengar

Det är inte bara ett köp av häst som kostar pengar, själva ridningen innebär också en hel del utlägg. Rätt typ av utrustning krävs för att rida och vare sig det är hjälm, stövlar eller kläder brukar prislappen sällan vara billig. Det kan därför vara bra att se över de ”vanliga” utläggen innan man skrider till verket och köpet en häst. Räkna på vad skillnaden i längden skulle bli av att köpa en egen häst istället för att sköta om någon annans. Det gäller även att se till ansvaret och plikten med att vara egen hästägare. Som inbiten hästälskare är det förmodligen ingen skillnad till hur väl hästen blir omhändertagen, men som ägaren är ansvaret större. Det ska finnas kapital till att stå för underhåll av hästen, men även andra omkostnader som försäkringar och transport.

Känns läget helt rätt till att investera i en häst kommer det utan tvivel bli en lycklig investering såväl kort- som långsiktigt. Att få loss pengar till att köpa en häst som passar precis till de behov och önskemål som finns är inte en självklarhet. Ibland kan en summa ha sparats ihop till hästköpet, men som inte räcker för att täcka alla omkostnader. Ett tips är då att ta en titt på snabblån hos Lånaukten på nätet. Jämför olika lånealternativ utifrån det aktuella kapitalbehovet. Den här sortens lån kan dessutom beviljas utan kreditupplysning, vilket gör processen snabbare än vid traditionella lån.

Viktigt med försäkringar

Ett hästköp är betydligt mer komplicerat än att exempelvis köpa en hamster till barnen. Hästen är avsevärt mycket mer krävande och kostnaden har vi redan nämnt. Med tanke på den stora investering är ett hästköp är bör stor vikt läggas på hästens säkerhet. Det är med andra ord viktigt att se till att hästköpet omfattas av rätt försäkringar. Hästen ska vara försäkrad på flera plan som garanterar en trygghet om något skulle hända djuret. Samtidigt är det också viktigt att tänka på de ting som investeras vid sidan av hästen. Transporten till exempel, vilken också bör ha någon form av säkerhet. Olyckan kan vara framme på vägen och att plötsligt stå med en trasig häst-trailer kan vara förödande. Garantier är A och O för att säkerställa att investeringen i sin totalitet inte kan tappa sitt värde över en natt.

Veterinärförsäkringar är precis lika viktigt för hästen så som vanliga sjukförsäkringar är för oss människor. Se till att skaffa en anpassad försäkring som gör det möjligt att ta hästen till veterinär oavsett plats. Det här är särskilt viktigt i samband med tävlingshästar som ofta befinner sig på ”resande fot”. En allmänförsäkring som ger rättighet att få veterinärvård både lokalt och under resa är det mest optimala.

dreo